logo_ticanaf

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

PUBLICATIES

 

Glaasje draaien, Ouija Bord en andere vormen van geesten oproepen- seances
'Glaasje draaien' is een methode om geesten op te roepen. Men gaat ervan uit dat glaasje draaien een spelletje is zonder schadelijke gevolgen. Deze methode is vooral bij de jeugd erg geliefd. De jongeren doen dit om indruk te maken op anderen. Echter, ze zijn zich niet bewust van het kwaad en de gevaren die ermee gemoeid zijn. De geesten komen eerder bij feestjes en partijen waar veel alcoholische dranken wordt geschonken. Zo heeft een jongeman mij in 1998 gebeld. Hij had samen met anderen geëxperimenteerd met glaasje draaien. Ze hadden een geest opgeroepen en dachten dat het 'niet echt' was. Deze veronderstelling veranderde toen de betrokkenen allemaal ziek werden. Ze konden zich niet meer concentreren en hebben allemaal hun school verlaten. Ik heb destijds yantra's gemaakt die hij moest dragen. Bovendien heb ik veel puja's gedaan; bepaalde mantra's gereciteerd en rituelen uitgevoerd. Hierdoor is de jongen in kwestie hiervan af gekomen.

Overal om ons heen bevinden zich zielen van overleden mensen, geesten, oftewel entiteiten. De oorzaken van hun aanwezigheid zijn niet eenduidig. Ik zal vier oorzaken bespreken. Ten eerste is er de ziel die zich niet bewust is van de eigen dood. Dit is een aardgebonden entiteit die gehecht is aan zijn / haar huis, plaats of dierbaren. De dood is hem / haar 'ontgaan' en is de ziel in de veronderstelling dat het nog leeft. De dagelijkse routine wordt nageleefd. Ten tweede is er de ziel die de dood bewust of onbewust niet wil accepteren. Hierbij kunt u denken aan een plotselinge dood die nog niet verwerkt kan worden als gegeven. De ziel blijft bewust kleven aan de aarde. Dit zijn aardgebonden entiteiten die gehecht zijn aan hun huis, plaats, materieel bezit en / of dierbaren. Er zijn zielen die ervoor kiezen om op aarde te blijven omdat ze hunkeren naar aardse geneugten zoals drank, drugs, seks en meer. Deze entiteiten hechten zich aan een mens of dier om de aardse genoegens te kunnen blijven ervaren. Dit is te vergelijken met een parasiet of een bloedzuiger die energie zuigt van de gastheer, een mens of dier. Ten derde is er de ziel die Het Licht niet kan vinden. Hierbij komt er een Goddelijke Energie die hem / haar begeleidt naar Het Licht. Het is dus niet vanzelfsprekend dat iemand na zijn dood gelijk naar de Hemel gaat. De ziel kan vaak zelfs niet meteen de eerste laag der 7 Hemelen vinden. Ten vierde is er de ziel die niet in staat is om op te stijgen naar het Licht omdat het wordt vastgehouden of opgeroepen.

Wanneer men zich gaat bezighouden met glaasje draaien zal de eerste poging al beloond worden. Zodra de geesten de kans krijgen storten ze zich op de sensatiezoekers. Bij aanvang van het ritueel 'glaasje draaien' zal een entiteit zich melden. De intentie van deze entiteit is om het vertrouwen van de personen proberen te winnen. De entiteit zal zich voordoen als een hoge geest van de gene zijde; een hoge macht met veel kennis. De geesten weten wat de gedachten, wensen en zwakheden van iemand zijn en kunnen het verleden, heden en toekomst ontleden. Deze kennis wordt door de geest in kwestie gebruikt om het vertrouwen te winnen zodat men steeds meer wilt weten en zo gehecht raakt aan de geest. De betrokken personen zullen onder de indruk zijn van de raadgevingen en frappante voorspellingen van de opgeroepen geest. Als men zich voldoende heeft opengesteld zal de entiteit zich vastkleven aan de personen. Omdat deze mensen in de ban raken van de geest, zullen ze er moeilijk vanaf kunnen komen. De consequenties zijn dat er escalaties plaatsvinden. Zo kunnen er ongelukken, ziektes, verdacht makingen, onrust en meerdere problemen voordoen. Een voorbeeld van escalaties na een séance is de paniek die was uitgebroken na een spiritistische seance in La Verrière waarbij een groep Fransen uit het raam is gesprongen. Hierbij is een baby van vier maanden oud omgekomen (Bron: nos.nl, 2010).

Verwante artikelen:
Geesten, Goden en Demonen
Wat is een Geest?
Wat zijn Intelligente Entiteiten?
Wat is een Engel?
Wat is een Duivel?
Wat is een Demoon?
Wat is een Djinn?
Wat is een Poltergeist?
Wat is een Bosgeest?
Wat is een Bakroe?
Wat is Winti?
Wat is een Tjoerail?
Wat is een Yorka?Copyright © Ticanaf. All Rights Reserved. Ticanaf® is a registered trademark. Any form of reproduction, storage or transmittal of this material is prohibited without the written permission of Ticanaf. Permission to produce or copies may be obtained by contacting Ticanaf, Lau Mazirellaan 466, 2525 WV, The Hague, The Netherlands, or by calling + 31 70 329 87 17.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ticanaf_CBS_Outdoor_Tram
logo_ticanaf

 

 

...

Home | Disclaimer | Copyright | Privacy Statement | Sitemap | Algemene Voorwaarden | Contact