logo_ticanaf

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

PUBLICATIES

 

KAMDEV-GOD VAN DE LIEFDE

Wie is Kamdev?
Kama betekent zinnelijke liefde, wens, verlangen of seksualiteit en Deva betekent hemelse of goddelijke. Kamdev is de hindoeïstische godheid van de liefde (net als Cupido). Een andere naam voor de liefde van God Vishnu is Maaren (tamil benaming). God Kamdev is de incarnatie van Pradyumna (een van de 24 namen van Vishnu). Spiritueel gezien wordt Kamdev gezien als Krishna, de God van de liefde.

De betekenis van Kamdev
De betekenis van Kamdev is 'goddelijke liefde "of" god van de liefde'. In de Vishnu Purana en Bhagavata Purana (heilige boeken van Vishnu, ook wel de Bhagavat Geeta genoemd) wordt verteld dat Kamdev God Vishnu is. Soms is hij ook wel Shiva zoals beschreven in de Prayaschita padyata in het Sanskriet. Kama is ook de naam van Agni (God van Vuur).

De geboorte van Kamdev
Er zijn veel verschillende verhalen over de geboorte van Kamdev. Volgens Shiva Purana (heilige boek van Shiva) is Kamdev geboren uit de geest van God Brahma. Maar Hij wordt gezien als de zoon van Sree. Mata Rati is de gemalin van Kamdev. De gemalin van Kamdev illustreert “het verlangen”. Godin Vasanti is ook de metgezel van Kamdev.

De reden dat wij bloemen en planten in huis hebben
Kamdev wordt afgeschilderd als een jonge, knappe man met vleugels en pijl en boog. Zijn boog is gemaakt van suikerriet, met een koord van honingbijen, de pijlen zijn van de geurige boom Ashoka (Saraca indica), de bloemen zijn witte en blauwe lotusbloemen van Jasmijn en mangoboom bloemen. Dit is ook de reden waarom men van bloemen en planten houdt en dat geliefden elkaar bloemen geven als ze van elkaar houden. Dit is ook een van de redenen waarom mensen bloemen en planten in huis hebben. Het hebben van bloemen en planten in huis versterkt het gevoel van liefde in huis. En dit is ook de reden waarom Hindoes bloemen offeren aan de Goden als teken van liefde.

De reden dat wij huisdieren hebben
God Kamdev reist op een parkiet, papegaai, koekoek, of op andere vogels en tweevoetige dieren. Dit is ook een van de redenen waarom mensen vogels in huis hebben als huisdier of anders kippen en vogels verzorgen. Dit heeft als doel dat men altijd omringd zal zijn met liefde. Vogels hebben een beschermende intuïtie. Vogels kunnen bijvoorbeeld overlijden doordat deze uit pure liefde voor de verzorgers de gevaren opvangen. Hierbij moet u denken aan zwarte magie, de dood, pech, ziekte, het boze oog, negatieve energieën etcetera. Kamdev reist ook met zoemende bijen. Daarom is het seizoen van de lente en de zachte koele wind de belangrijkste kenmerken van Kamdev. Dit is een van de redenen waarom in de lente de liefde weer opbloeit. Hierbij kun je denken aan de bloemetjes en de bijtjes.

De eerste vorm van het opwekken van liefde
God Brahma vond dat God Shiva verliefd moest worden op Sandhya omdat anders Kartikaya niet geboren kon worden om Tarkasur te doden. Daarom wilde God Brahma dit proces versnellen. God Brahma vroeg aan Kamdev om zijn liefdespijl op God Shiva te vuren. God Shiva werd heel erg boos op Kamdev omdat God Shiva aan het mediteren was en dat Kamdev hem hierbij ernstig had verstoord. God Shiva verbrandde Kamdev met Zijn derde oog, die later geboren zou worden bij Rukmani en werd bekend als Pradyumna in de tijd van Krishna (Mahabharata). In deze vorm wordt Kamdev beschouwd als een god van de hemelse planeten die verantwoordelijk is voor wellustige verlangens. Sandhya werd ook bestraft en werd in tweeën gesplitst in de ochtend en avond. Dit is de reden dat wij dag en nacht hebben. Een dag om te werken en de nacht om uit te rusten.

Mantra's Kamdev
- Kling Kamdevayah Namah

De Gayatri Mantra van Kamdev:
- Kleem Kaamdevaayah Vidmahe Pushpa Baanaaya Dheemahi Tanno Angaa Prachodayaat

Als u een van deze mantra's 108x per dag reciteert gedurende 40 dagen kan dit liefde aantrekken (verlangens, huwelijk en relatie).

De Kamdev Yantra
Ticanaf maakt ook exclusief de Kamdev Yantra. Dit is de Yantra om liefde aan te trekken. Ook is Ticanaf gespecialiseerd in het vervaardigen van liefdesyantra's (algemeen, specifiek en op individu afgestemd). Hier krijgt u ook specifieke rituelen en mantra's mee die op een specifieke doeleind zijn afgestemd.Copyright © 2010 Ticanaf. All Rights Reserved. Ticanaf® is a registered trademark. Any form of reproduction, storage or transmittal of this material is prohibited without the written permission of Ticanaf. Permission to produce or copies may be obtained by contacting Ticanaf, Lau Mazirellaan 466, 2525 WV, The Hague, The Netherlands, or by calling + 31 70 329 87 17.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ticanaf_CBS_Outdoor_Tram
logo_ticanaf

 

 

...

Home | Disclaimer | Copyright | Privacy Statement | Sitemap | Algemene Voorwaarden | Contact