logo_ticanaf

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ARTIKELEN >> De nuchtere mens

 

De Nuchtere Mens

De zogenaamde ‘nuchtere mens’ doet zijn intrede. Men gelooft niet in God en verklaart zichzelf daarmee als 'nuchter'. Echter, als er niet meer is dan het aardse leven, waarom kunnen we dan niet eens met onze volle verstand slechts een klein deel van de werkelijkheid verklaren? Onze kennis is beperkt en daarmee subjectief. Het feit dat we niet alles kunnen bevatten, maakt ons recessief ten opzichte van een dominantere kracht.

Er is ook een groep mensen die gelooft in een tussenweg; er is 'meer', het zogenaamde 'hogere ik'. Dit verklaren ze vanwege het onomstreden bewijs dat er 'meer' is; zo zijn er helderzienden, magnetiseurs, en dergelijke. Echter, deze verklaring is slechts voor een 'ijdel mens' weggelegd. Het superieur achten van zichzelf, met een ontkenning van de afhankelijkheid van een andere, grotere kracht, maakt dit type mens 'ijdel' in zijn sterkste vorm.

We kunnen onszelf wel tot een 'hogere ik' laten groeien, maar deze kracht komt niet geheel vanuit ons zelf; er is een afhankelijkheid van een externe hogere kracht. En een ontkenning van deze externe hogere kracht, betekent een ontkenning van de Natuur, en daarmee een ontkenning van ons bestaan… Wie is er nu nuchter?Copyright © 2005 - 2018 Ticanaf. All Rights Reserved. Ticanaf® is a registered trademark. Copyright:D.D. 26-01-2005; 4.500922.1, D.D. 07-02-2005; 4.501275.1, D.D. 15-06-2005; 4.505319.2. Any form of reproduction, storage or transmittal of this material is prohibited without the written permission of Ticanaf. Permission to produce or copies may be obtained by contacting Ticanaf, Lau Mazirellaan 466, 2525 WV, The Hague, The Netherlands, or by calling + 31 70 329 87 17.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo_ticanaf

 

 

Home | Disclaimer | Copyright | Privacy Statement | Sitemap | Algemene Voorwaarden | Contact