logo_ticanaf

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ARTIKELEN

 

Ervaring maandag 20 juni 2005
Een zeer warme en vriendelijke vader komt op consult met zijn zeventienjarige zoon, die woonachtig zijn in Zoetermeer. De vader is al eerder bij mij op consult geweest anno 1999. Deze vader is bezorgd om de toekomst van zijn zoon omdat deze met een groep agressieve jongeren omgaat die veel alcohol en drugs gebruiken. Deze zelfde zoon wordt morgen voorgeleid aan de Officier van Justitie. De aanklacht is vernieling van auto’s. Ik vertel hem dat ik uit mijn helderziende / mediamieke waarneming zie dat de groep jongeren, onder invloed van alcohol en drugs, een persoon ernstig zullen verminken en / of doodslaan. De zoon zal een probleem hebben als hij hierbij aanwezig zal zijn. Omdat hij al een bekende van de Politie is, zal hij eerder verdacht worden als medeplichtige. De groep jongeren zullen elkaar de schuld gaan geven, en de meesten zullen hem als schuldige aanwijzen voor de fatale klap. Ik vertel hem dat de zaak van morgen zal aflopen met een sisser omdat een getuige heeft gezien en verklaard dat hij niet schuldig is aan het gooien van de voorwerp naar de auto. Ik adviseer hem om bij zijn verhaal te blijven. Wanneer hij een taakstraf zal krijgen, zal hij dat moeten aannemen zodat hij geen strafblad heeft. Dit zal beter zijn voor zijn toekomst. De jongen geeft aan dat hij hierover al met zijn baas heeft gesproken; ze zijn overeengekomen dat wanneer hij een taakstraf zal krijgen, hij dat bij zijn baas mag volbrengen. Ook geeft hij aan dat hij net uit deze groep is gestapt. Zijn vader vertelt mij: "We zijn erachter gekomen dat deze jongeren van plan zijn om iemand ernstig te verminken." Door het gebruik van drank en drugs door deze jongeren, kan het een verkeerde afloop hebben.

Ik zie dat deze jongen niet helemaal dom is en potentiele mogelijkheden heeft om uit te groeien tot een eerzame burger, die iets kan betekenen voor zichzelf en de maatschappij. Hij is goed met computers (ICT) en doet een opleiding op MBO- niveau. Hij is van mening dat zijn leraren hem geen goed les geven en hem niet goed begeleiden. Hij leert op basis van bedrijfsprojecten en wordt daarbij vaak in het diepe gegooid. Hij moet echter in antwoord hierop initiatief tonen. Zijn vader vult mij aan en zegt dat het geen straf is om voor hulp en / of vragen aan te kloppen bij zijn leraar, want daar is hij ten slotte voor. Het probleem is dat zijn zoon geen initiatief neemt, terwijl hij wel goed leskrijgt. Hij is alleen lui en wilt zijn papieren op een gemakkelijke manier behalen. Hij denkt dat alles uit De Hemel komt vallen. Zijn denkwijze is op gelijkelijk niveau bekrompen als de eerder genoemde groep agressieve jongeren. Ik deel hem mede dat een verstandige baas niet kijkt naar ras of huidskleur, maar slechts naar het winstoogmerk. Zijn opmerking hierop is: "Nee, blanken hebben altijd voorrang gehad. Kijk maar naar de slavernij." Omdat deze jongen blank is, denkt hij voorrang te hebben op een functie waar hij niet de know-how of opleidingsniveau voor heeft. "Uw manier van denken is slecht voor de onderlinge verstandhouding en de Nederlandse economie", vertel ik hem. Hij vraagt mij waarom. Ik antwoord hierop: "Er zijn niet genoeg hoog opgeleide mensen en de jongeren willen niet studeren. De jongeren van tegenwoordig (zowel autochtoon als allochtoon), ambieren een functie op HBO of universitair niveau, terwijl het eigen opleidingsniveau niet hieraan voldoet. Zelfs voor het 'vakken vullen' bij de Albert Heijn wordt HAVO gevraagd." Hij antwoordt hierop dat dit niet waar is omdat een vriend van hem bij een andere supermarkt werkt. Ik vraag aan hem hoe de toekomst van zijn vriend er over 10 jaar uitziet, zonder diploma’s. Hij moest toegeven dat ik toch gelijk heb. Want over 10 jaar verdient zijn vriend net zoveel als nu en zal hij aan de onderste rang blijven hangen.

Een hoger opgeleide allochtoon die in Nederland woonachtig is of vanuit het buitenland wordt aangetrokken, omdat er in Nederland niet genoeg hoogopgeleide mensen zijn, zal naar waarschijnlijkheid de leiding geven over hem. Hij kan dit niemand anders kwalijk nemen dan zichzelf. Hij kan immers studeren en zijn positie op legitieme wijze verbeteren. Na de Tweede Wereldoorlog zijn de mensen in Nederland keihard gaan werken en studeren om Nederland te maken, tot wat het vandaag mag zijn. Wij moeten met ons allen, zowel autochtoon als allochtoon, een vuist zien te maken om de internationale concurrentieposititie van Nederland te versterken, zodat zij zich kan blijven profileren als sterke speler in de globaliserende economie. En dit moeten we toch met z'n allen zien te klaren…


Copyright © 2005 - 2018 Ticanaf. All Rights Reserved. Ticanaf® is a registered trademark. Copyright:D.D. 14-07-2005; 4.506290.1. Any form of reproduction, storage or transmittal of this material is prohibited without the written permission of Ticanaf. Permission to produce or copies may be obtained by contacting Ticanaf, Lau Mazirellaan 466, 2525 WV, The Hague, The Netherlands, or by calling + 31 70 329 87 17.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo_ticanaf

 

 

Home | Disclaimer | Copyright | Privacy Statement | Sitemap | Algemene Voorwaarden | Contact