logo_ticanaf

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ARTIKELEN

 

Keep it Real
Het besluit van een individu, om iets wat een vreugdevol moment behoort te zijn op een later tijdstip te vieren in plaats van op het betreffende moment, wordt door Helderziende Medium Ticanaf aangemerkt als een fase van spirituele groei. Het individualistische gevoel dat men niemand mist en een vreugdevol moment ook alleen kan vieren, betekent dat men bepaalde aardse geneugten heeft losgelaten. Het advies van Helderziende Medium Ticanaf is om alles wat men als negatief ervaart los te laten om zo de poorten te openen voor spirituele groei.

Wanneer een individu spiritueel groeit en hierdoor geestelijk dichterbij God gepositioneerd is, zal dit individu een bepaalde kracht uitstralen die elk ander zal herkennen of aanvoelen, welke hij of zij wellicht niet (geheel) kan plaatsen in zijn of haar referentiekader. Diegene die op spiritueel vlak het ‘hoogst’ gepositioneerd is ten opzichte van diegenen uit zijn of haar omgeving, wordt door Helderziende Medium Ticanaf ‘de Verhevene’ genoemd. Deze zal worden benijd door de individuen waarvan er nog geen sprake is van spirituele groei of waarvan de spirituele groei  uitermate traag geschiedt. Dit omdat de kracht van spirituele groei op alle energievelden voelbaar is en elke energiepunt van het individu behoefte heeft aan een steeds hogere spirituele positionering. Het verlangen van elke energiepunt naar een hogere bewustzijnsniveau tezamen met het niet per direct verkrijgen ervan, resulteert in het gevoel van ‘het benijden’. Voor de omgeving van de Verhevene is zijn of haar uiterlijke verschijning niet significant. Ongeacht de Verhevene in dure kledingdracht loopt of in oude versleten kleding zullen velen de Verhevene benijden voor zijn of haar verschijning an sich. De reden daarvoor is de uniform gerealiseerde werkelijkheid van elk individu dat wanneer men God niet heeft, men niks heeft. Een uniform gerealiseerde werkelijkheid houdt in dat elk individu een bepaald gegeven als eenzelfde werkelijkheid waarneemt.

Wat is de sleutel tot spirituele groei? Om spiritueel te groeien dient men oprecht zijn of haar aandacht naar God te wenden en daarbij met alle nederigheid die men in zich heeft te bidden tot Onze Gemeenschappelijke Vader. Blijf altijd eerlijk en oprecht. Herken de waarheid door altijd het Goede te volgen. Een effectieve manier om spiritueel te groeien is de beoefening van meditatie en yoga. Hierdoor komt men dichter bij zichzelf en God. Het is de kunst des leven om geen copycat te worden, maar gewoon jezelf te zijn en te blijven. Wanneer men heel dichtbij zichzelf blijft, is men eerder in staat om alle aardse geneugten los te laten. Dit impliceert echter niet dat het loslaten van alle aardse geneugten synoniem staat voor spirituele groei. Het impliceert dat ‘het kunnen loslaten van alle aardse geneugten’ een spirituele groei omvat. Het effect van deze vorm van spirituele groei is dat de mensen die de Verhevene  geestelijk loslaat, op den duur toenadering zullen gaan zoeken naar de Verhevene, met het doel om het ‘verschil’ tussen de spirituele staat  van de Verhevene en van hunzelf te verminderen danwel te elimineren. Echter, dit moment vertegenwoordigt het feit dat het voor deze mensen moeilijk is geworden om de Verhevene te benaderen. Dit komt doordat de Verhevene deze mensen is ontgroeid, hij is hun spirituele waarde overstegen. Een spirituele waarde is de waarde van een individu die de karma vertegenwoordigt. Wanneer men een dergelijke spirituele waarde overstijgt en daarom als de Verhevene wordt aangemerkt, is het echter wel taak voor de Verhevene om niet hoogmoedig te geraken.  Het hebben van een ‘air’, zal door Het Hogere worden bestraft met een val in Het Ondiepe, welke wordt ervaren als De Hel op aarde.  Taak is om vooral rustig en kalm te blijven en ´keep it real´.Copyright © 2007-2018 Ticanaf. All Rights Reserved. Ticanaf® is a registered trademark. Copyright:D.D. 02-05-2007; 4.704245.002. Any form of reproduction, storage or transmittal of this material is prohibited without the written permission of Ticanaf. Permission to produce or copies may be obtained by contacting Ticanaf, Lau Mazirellaan 466, 2525 WV, The Hague, The Netherlands, or by calling + 31 70 329 87 17. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo_ticanaf

 

 

Home | Disclaimer | Copyright | Privacy Statement | Sitemap | Algemene Voorwaarden | Contact