logo_ticanaf

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ARTIKELEN

 

Vriendschap
Een mannelijke client is enkele jaren geleden gescheiden van zijn vrouw. Zijn vrouw had een hartsvriendin, waarmee ze vaak gezellig naar de stad ging en alles besprak. Deze vriendin had geen relatie. Op een dag, kwam de vrouw wat later thuis dan verwacht. Haar 'hartsvriendin' was alleen thuis met deze man en heeft zich binnen een mum van tijd ontdaan van haar kleding. Ze heeft plaatsgenomen op de bank waarna ze haarzelf 'ontvankelijk' heeft verklaard. Ze stimuleerde hem om seks te hebben door te zeggen: "Ze is niet thuis, dus dan kunnen wij even rustig genieten van elkaar…". De man is hierop niet ingegaan en heeft haar naar huis gestuurd.

Deze 'hartsvriendin' voelde zich afgewezen en was uit op revanche. Ze wilde wraak en heeft haar vriendin met een boze tong omgepraat. Hierdoor was deze vrouw helemaal geïndoctrineerd en in de veronderstelling dat haar man slecht was. Ze is uiteindelijk gescheiden en woont nu alleen in een flat. Bovendien is de zogenaamde vriendschap ook niet helemaal wat het geweest was. Ze heeft niets meer. Haar ogen zijn nu geopend. Ze voelt zich 'erin geluisd', en wilt haar man terug. Deze man heeft echter zijn leven weer opgebouwd en ziet een hernieuwde relatie niet meer zitten.

De mens heeft de behoefte om een hartsvriend- of vriendin te hebben, waarmee bepaalde geheimen kunnen worden gedeeld. Het 'delen van geheimen' is inherent aan intimiteit en geborgenheid. De mens heeft van nature een voortdurende ontplooiingsdrang om een leegte te vullen. Het vullen van deze leegte is een oeroude instinct en gaat gepaard met gevoelens van overwinning. De gedachten: 'wat jij doet, kan ik ook' en vervolgens 'wat jij doet, kan ik beter' staan centraal. De laatstgenoemde gedachte gaat gepaard met een bevestiging van 'het superieur zijn' en is in elk opzicht een ware egostreling. Deze egostreling is een antwoord op de zelfliefde en geeft levenskracht; Het is daarom niet weg te denken. Liefde komt dus voort uit zelfliefde.

De naiviteit waarmee men vaak handelt, is van onverantwoordelijke aard. Wees ervan bewust dat alles, dus ook vriendschap betrekkelijk is. Vriendschap is vaak begrensd tot een wederzijdse 'nut- verwachting'. Het behoud van uw relatie is afhankelijk van een balans tussen zowel vertrouwen als wantrouwen. Heb vertrouwen in de mens, maar bescherm uzelf door ook een wantrouwen te hebben…Copyright © 2004 - 2018 Ticanaf. All Rights Reserved. Ticanaf® is a registered trademark. Copyright:D.D. 20-09-2004; 4.408830.16. Any form of reproduction, storage or transmittal of this material is prohibited without the written permission of Ticanaf. Permission to produce or copies may be obtained by contacting Ticanaf, Lau Mazirellaan 466, 2525 WV, The Hague, The Netherlands, or by calling + 31 70 329 87 17.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo_ticanaf

 

 

Home | Disclaimer | Copyright | Privacy Statement | Sitemap | Algemene Voorwaarden | Contact