logo_ticanaf

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ARTIKELEN

 

Stinkie Winkie
Een vrouw komt stiekem op consult met haar dochter. Ze vertelt mij dat ze is getrouwd met een man die haar zowel fysiek als emotioneel continue mishandelt. Hij vernedert haar door te zeggen dat ze stinkt. Als ze iets zegt, antwoordt hij erop: "Houdt je mond dicht! Je stinkt!". Ook wanneer ze het eten voor hem klaarmaakt, moet ze speciaal voor hem een mondkapje ophouden. Doet ze dit niet, dan eet 'De Koning' niet. Als ze naast hem slaapt, wordt ze als een hond weggejaagd. Ze mag niet naast hem slapen, want ze stinkt. Ze slaapt op de grond. Ze wordt geslagen en vernederd door haar man. Ze vertelt mij dat haar kinderen, die het gedrag van hun vader een lange tijd hebben geobserveerd, hem volgen in zijn houding en gedrag. Moederlief wordt ook geslagen door haar kinderen, terwijl ze alles voor hun doet. Haar dochter, die zich bij mij een beetje verlinkt voelt en niet zo goed tegen het schaamtegevoel kan, maakt haar moeder met gebarentaal duidelijk dat ze haar gaat slaan. Ik ben furieus. "Durf het eens, om je moeder te slaan in mijn consultkamer!", zeg ik erop. Haar dochter is voor de rest van het consult rustig gebleven.

"Als jij weggaat, zal ik de kinderen vermoorden!", dreigt haar man dagelijks. Deze vrouw durft haar man niet te verlaten vanwege zijn dreigementen. Ze blijft bij hem vanwege de kinderen, terwijl deze zelfde kinderen haar slaan. De angst voor moord op haar kinderen is groter dan haar zelfrespect. "Het is gewoon bluf van uw man", vertel ik haar, "Hij wilt zijn machtspositie versterken door te dreigen, en hij heeft u precies waar hij u hebben wilt, en dat is onder zijn voet. Wel zult u voorzichtig moeten zijn voor represailles". Ik druk haar nogmaals op het hart dat ze eerst van haarzelf moet leren houden, alvorens een ander dat zal doen. Tijdens het tweede consult, heeft ze aangegeven dat ze weg is bij haar man. Ze heeft gedeeltelijk voor haarzelf gekozen, maar heeft nog steeds medelijden met haar man en gaat regelmatig naar hem toe om te koken en het huishouden te doen. Hij vernedert haar nog steeds, alhoewel hij het spijtig vindt dat ze hem verlaten heeft. Echter, dit weerhoudt hem er niet van om haar te beledigen en te treiteren.

Een man is lichamelijk meestal sterker dan de vrouw, en zal daardoor eerder tot geweld over kunnen gaan dan de vrouw. Alleen al door dit feit heeft de man al van den beginne een dominantere positie. Elke relatie kan gezien worden als een bandbreedte van geven en nemen. Uw eigenwaarde kunt u in stand houden door bij een overschrijding van deze bandbreedte, duidelijk aan te geven wat niet getolereerd wordt uwerzijds. Een relatie is een continue leerproces waarbij u en uw partner worden gevormd, wat al begint bij de aanvang van de relatie. Echter, wanneer de een zwak is en alles toelaat, zal de ander steeds verder gaan in het doorvoeren van de eigen wensen.

Deze vrouw zal altijd een 'Stinkie Winkie' blijven, omdat ze er zelf voor kiest. Ze heeft haar rol als prooi geaccepteerd. Haar liefde voor haar man zal nooit worden beantwoord. Medelijden wordt nooit beloond in liefde.Copyright © 2004 - 2018 Ticanaf. All Rights Reserved. Ticanaf® is a registered trademark. Copyright:D.D. 20-09-2004; 4.408830.16. Any form of reproduction, storage or transmittal of this material is prohibited without the written permission of Ticanaf. Permission to produce or copies may be obtained by contacting Ticanaf, Lau Mazirellaan 466, 2525 WV, The Hague, The Netherlands, or by calling + 31 70 329 87 17.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo_ticanaf

 

 

Home | Disclaimer | Copyright | Privacy Statement | Sitemap | Algemene Voorwaarden | Contact