logo_ticanaf

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ARTIKELEN

 

Ik wil ook
Een vrouwelijke cliënt heeft met haar man die rij instructeur is twee kinderen, een dochter en een zoon. Ze heeft jaren geleden de dochters van haar zus in huis genomen omdat ze niet goed konden leren. Een jaar geleden is ze erachter gekomen dat haar nichtje van 18 jaar een verhouding heeft met haar man. Haar ‘kleine’ nichtje was groot geworden en zwanger geraakt van haar man. De vrouw in kwestie voelt zich van alle kanten verraden en is emotioneel ernstig beschadigd. Ze is ontoerekeningsvatbaar en wilt haar man laten vermoorden. Hij heeft immers haar leven vergald. Ik kan dit mij wel voorstellen, maar het is en blijft een zonde om een moord te plegen. Ze was naar een zwarte magiër gegaan die hem voor 900 euro zou laten vermoorden middels zwarte magie. Ze heeft een aanbod van 700 euro gekregen van iemand die hem in koele bloede zal vermoorden. Ze kiest voor het laatstgenoemde alternatief. Haar toekomst zag er redelijk goed uit, behalve als ze hem zou laten vermoorden. Ze zou mijn advies om niet over te gaan tot moord in overweging nemen.

Dit voorbeeld geeft aan dat bijna niemand te vertrouwen is. U kan uw hele hart weggeven, maar kan een mes in uw rug krijgen als u zich omdraait. Taak is om u te behoeden voor dit soort pijnigingen. Let altijd goed op. Wees alert. Er is altijd wel iemand in uw naaste omgeving die u of uw partner ziet zitten en wilt ‘hebben’. Bedenkt u zich dat elke vorm van geluk wordt benijd. Men wilt al gauw iets wat een ander heeft en zal proberen dit ook te krijgen. Dit ‘ik wil ook’- gevoel houdt in dat er besmetting is van gevoelens. Men wilt er ook zo één. Men wilt de positieve ervaring(en) die een ander heeft ook ervaren en schroomt daarbij niet om ‘over lijken te lopen’. Een fatsoenlijk persoon had respect gehad voor haar tante en dankbaar geweest voor hetgeen ze heeft gedaan voor haar. Opoffering van uzelf voor een ander wordt vaak niet gewaardeerd. Dankbaarheid moet dus worden aangeleerd. En dit is niet mogelijk als u uw kind geen opofferingsalternatief geeft, waarbij de ene keuze ten koste gaat van het ander. De schaarste- problematiek van de economie biedt een uitkomst voor het openen van de gevoelens van dankbaarheid. Kortom, verwen uw kind niet teveel en maak duidelijk dat er grenzen zijn. Laat hem of haar kiezen, in plaats van alles maar ‘kosteloos’ te geven.



Copyright © 2004 - 2018 Ticanaf. All Rights Reserved. Ticanaf® is a registered trademark. Copyright:D.D. 27-08-2004; 4.408120.9. Any form of reproduction, storage or transmittal of this material is prohibited without the written permission of Ticanaf. Permission to produce or copies may be obtained by contacting Ticanaf, Lau Mazirellaan 466, 2525 WV, The Hague, The Netherlands, or by calling + 31 70 329 87 17.

 

 

 

 










 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo_ticanaf

 

 

Home | Disclaimer | Copyright | Privacy Statement | Sitemap | Algemene Voorwaarden | Contact